Glutenfri äppelpaj

img_6617
45 min

6 port

En mäktig, smakfull och krispig äppelpaj som du kommer att älska! 

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en form och lägg ut tunna skivor av äpple.
  3. Mixa rostade hasselnötter, valnötter, pekannötter och paranötter till ett mjöl.
  4. Blanda i rörsockret och havregrynen i mjölblandningen.
  5. Smält smöret och lägg i kokosoljan i smöret så att det smälter.
  6. Häll mjölblandningen över äpplena.
  7. Häll smöret över mjölblandningen.
  8. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  • 1 dl Selltons rostade hasselnötter
  • 1 dl Selltons valnötter
  • 1/2 dl Selltons paranötter
  • 1/2 dl Selltons pekannötter
  • 2 dl rent havregryn
  • 2 msk rörsocker
  • 2 äpplen
  • 150 g smör
  • 1/2 dl Selltons kokosolja