/* php the_title(); */ ?>
45 min
2 port
En fräsch och nyttig quinoabowl som man aldrig tröttnar på!
-
Förvärm ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.2. Förbered dina grönsaker. Skär broccolin i mellan stora buketter. Skrubba sötpotatisen och skär den i en centimeters tjocka skivor.
3. Massera in broccolin i olja, pressad vitlök och salt i en skål. Lägg sedan ut broccolin på 1/3 av plåten.
4. Använd samma skål och blanda kikärtorna med tamari och olja. Sprid sedan ut dem på en rad efter broccolin, på 1/3 av plåten.
5. Använd samma skål, blanda nu sötpotatisen med riven ingefära, salt och olja. Sprid ut dem i raden efter kikärtorna.
6. Baka i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan på broccoli och sötpotatis. Rör runt i kikärtorna och baka ytterliggare 10 minuter.
Quinoa
1. Skölj Quinoan. Koka upp quinoan med vatten och salt under lock på svag värme i ca 15 min. Nu den är kokt, rör om med en sked och ställ åt sidan.
Gör din Quinoa Bowl
I en djupare tallrik lägger du ut grönkålen på en sida, därefter placerar du ut sötpotatis, quinoa, broccoli och kikärtor. Toppa med Avokadosåsen och cahewnötter. Njut som en perfekt lunch! Så fräsht och gott!
Vitlöksrostad broccoli
- 5 dl broccoli
- 2 tsk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 tsk salt
- en nypa svartpeppar
Tamarinrostade kikärtor
- 1 paket kikärtor
- 1 tsk rapsolja
- 1 msk tamarin
Ingefärsrostad sötpotatis
- 1 liten sötpotatis
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 0,5 tsk salt
Quinoa
- 1 dl Selltons Quinoa
- 2 dl vatten
- 1 krm salt
Avokadosås
- 1 avokado
- 1 msk limejuice
- 2 msk Selltons cashewmjöl
- 1 dl mandelmjölk
- 0,5 tsk salt
Tillbehör
- 1 dl Selltons cashewnötter
- 4 limeskivor
- 4 dl hackad grönkål