Frukt och nötbullar

Bullar
75 min

12 st

Smakfulla och nyttiga bullar som är väl värda att testa! Glöm inte att räkna med tiden för jäsning.

1. Smula ner jästen i en bunke.
2.Värm upp mjölken till 37 grader i en kastrull. Vispa sedan ut jästen i mjölken, häll därefter i agavesirap.
3. Vispa ner lite fiberhusk i taget tills vätskan blivit som tapetklister i konsitensen.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke förutom nötter och torkad frukt. Häll i denna blandningen i smeten och arbeta ihop degen med degkrok i 10 minuter. Blanda sist i nötter och frukt.
5. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan jäsa under bakduk i ca 1 timme.
6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  • 50 g jäst
  • 4.5 dl valfri mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl Selltons Quinoaflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk agave sirap
  • 2 tsk brödkryddor
  • 5 dl Selltons havremjöl
  • 1 dl Selltons naturella hasselnötter
  • 1 dl Selltons hackade aprikoser
  • 0,5 dl Selltons hackade fikon