Syrlig couscoussallad

Syrlig couscoussallad
10 min

4 port

En syrlig couscoussallad som funkar utmärkt som ett tillbehör, eller att ätas som den är.

Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet och låt stå. Hacka purjolöken i ringar och de soltorkade tomaterna i små tärningar. Stek purjolöken, de hela cocktailtomaterna, soltorkade tomaterna i en panna med olivolja tills grönsakerna fått fin färg.
 
Blanda i de stekta grönsakerna i couscousen och rör samman. Häll ner citronjuice, olivolja, salt, chiliflakes, svartpeppar och blanda samman.
 
Lägg babyspenaten på ett fat, lägg sedan den ljumna couscoussalladen och sist dekorera med ärtskott om du önskar! Servera t.ex. tillsammans med vegetariska biffar eller en god mustig gryta!
  • 1 purjolök
  • 1 paket cocktailtomater
  • 8 soltorkade tomater
  • 2-5 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • Svartpeppar
  • 1 paket babyspenat
Valfritt: ärtskott