/* php the_title(); */ ?>
15 min
4 port
Saftiga hamburgare som är gjorda på Selltons cashewnötsmjöl och tofu. Innehåller hela 37 gram protein per portion.
-
Hetta upp kokosoljan på låg värme, bryn försiktigt lök och vitlök tills den börjar bli transparent.
-
I en skål mosa tofun med gaffel, häll ner den brynta löken.
-
Addera övriga ingredinser och blanda.
-
Forma till 4-6 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene ca 2 minuter på varje sida. Servera varma tillsammans med valfritt hamburgare bröd, dressing och grönsaker.
- 4 tsk kokosolja
- 2 gul lökar, finhackade
- 2 vitlöks klyftor, pressade
- 540 g fast tofu
- 1 1/2 dl Selltons cashewnötsmjöl
- 2 msk tapiokamjöl eller maizena
- 2 msk rödbetpulver (valfritt)
- 4 msk tamari
- 2 tsk paprikapulver
- salt och peppar
Förslag på tillbehör:
- Hamburgerbröd
- Tomat
- Gurka
- Sallad
- Avokado
- Böngroddar
- Rödlök
- Valfri dressing
Variera gärna kryddorna t.ex. gör en indisk burgare med curry, en mexikansk med paprika, chillli och spiskummin eller varför inte en italiensk burgare med massa rosmarin och basilika!