Cashewburgare

hamburgare
15 min

4 port

Saftiga hamburgare som är gjorda på Selltons cashewnötsmjöl och tofu. Innehåller hela 37 gram protein per portion.

  1. Hetta upp kokosoljan på låg värme, bryn försiktigt lök och vitlök tills den börjar bli transparent.
  2. I en skål mosa tofun med gaffel, häll ner den brynta löken.
  3. Addera övriga ingredinser och blanda.
  4. Forma till 4-6 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene ca 2 minuter på varje sida. Servera varma tillsammans med valfritt hamburgare bröd, dressing och grönsaker.
  • 4 tsk kokosolja
  • 2 gul lökar, finhackade
  • 2 vitlöks klyftor, pressade
  • 540 g fast tofu
  • 1 1/2 dl Selltons cashewnötsmjöl
  • 2 msk tapiokamjöl eller maizena
  • 2 msk rödbetpulver (valfritt)
  • 4 msk tamari
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

 

Förslag på tillbehör:

  • Hamburgerbröd
  • Tomat
  • Gurka
  • Sallad
  • Avokado
  • Böngroddar
  • Rödlök
  • Valfri dressing
Variera gärna kryddorna t.ex. gör en indisk burgare med curry, en mexikansk med paprika, chillli och spiskummin eller varför inte en italiensk burgare med massa rosmarin och basilika!