Marockansk gryta

marockanska gryta
20 min

4 port

En kryddig och fruktig gryta som serveras med vår glutenfria couscous.

  1. Stek vitlök, gul lök och övriga kryddor i kokosolja i en tjockbottnad gryta på medelhögvärme tills löken börjat bli glansig.

  2. Tillsätt sötpotatis, krossade tomater och spenat. Låt sjuda i 10 minuter.

  3. Häll ner bönor och den torkade frukten i grytan. Rör ner limejuicen sist i grytan och toppa med färsk korriander.

    Servera gärna med Selltons naturligt glutenfria couscous och toppa med lite cashewnötter.

  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk gurkmeja

 

  • 1 sötpotatis, skalad och hackad i tärningar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk svartabönor, avrunna och sköljda
  • 200 g bladspenat

 

  • 1/2 dl Selltons hackade dadlar
  • 1/2 dl Selltons hackade fikon
  • 1/2 dl Selltons hackade aprikoser
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 dl färsk korriander, hackad
  • 1 krm havssalt
  • svartpeppar

Serverings förslag:
4 port Selltons glutenfria couscous
Selltons eko cashewnötter