/* php the_title(); */ ?>
50 min
1 plåt
Glutenfri och sockerfri granola gjord på bland annat quinoaflingor.
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Blanda ihop vatten, sirap, kokosolja, psylliumfrö, salt och vaniljpulver. Låt stå tills fröna svällt och det bildats gelé.
3. Blanda alla torra ingredienserna, utom den torkade frukten/bären. Tillsätt gelén och blanda ordentligt.
4. Sprid ut röran på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 40 min.
5. Rör om då och då och håll koll på färgen. När den är gyllene är den klar! Låt svalna.
- 4 dl glutenfria havregryn
- 3 dl Selltons quinoaflingor
- 2 dl Selltons kokosflingor
- 2 dl Selltons mandlar (grovhackade)
- 2 dl Selltons pumpakärnor
- 2 dl vatten
- 1 dl agavesirap
- 2 msk Selltons kokosolja
- 0,5 dl Selltons psylliumfrö
- en nypa havsalt
- 1 tsk Khosian tea vaniljpulver