/* php the_title(); */ ?>
45 min
6-8 bitar
En fräsch och krämig cheesecake med saffranssmak. Botten är gjord av bröd, vilket blir väldigt saftigt när tårtan fått stå ett tag.
- Mixa chiabrödet till smulor och blanda med kokosolja. Tryck ut i botten av en form med avtagbara kanter. Ställ i kylen.
- Smula tofu fint med händerna. Häll i salt och arbeta in med händerna.
- Finhacka rödlök och finriv citronzest.
- Blanda cream cheese, saffran, tofusmulor, tångrom, rödlök, gojibär, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
- Låt stå kallt (ca en halvtimme i frysen) och dekorera sen precis innan servering. Servera med en matig sallad eller till julbuffén!
Botten
5 skivor av Martas chiabröd
3/4 dl Selltons Kokosolja
Fyllning
3 burkar valfri naturell cream cheese
1 burk tångrom eller vanlig rom
1 liten rödlök
0,5 citron – zest + saft
1 paket saffran
270 g tofu
1/4 dl Selltons gojibär
2 krm havssalt
Dekorera exempelvis med med lite mer tångrom, gojibär eller gröna blad!