Saffranscheesecake

saffranscheesecake
45 min

6-8 bitar

En fräsch och krämig cheesecake med saffranssmak. Botten är gjord av bröd, vilket blir väldigt saftigt när tårtan fått stå ett tag.

  1. Mixa chiabrödet till smulor och blanda med kokosolja. Tryck ut i botten av en form med avtagbara kanter. Ställ i kylen.
  2. Smula tofu fint med händerna. Häll i salt och arbeta in med händerna.
  3. Finhacka rödlök och finriv citronzest.
  4. Blanda cream cheese, saffran, tofusmulor, tångrom, rödlök, gojibär, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
  5. Låt stå kallt (ca en halvtimme i frysen) och dekorera sen precis innan servering. Servera med en matig sallad eller till julbuffén!
Botten
5 skivor av Martas chiabröd
3/4 dl Selltons Kokosolja
Fyllning
3 burkar valfri naturell cream cheese
1 burk tångrom eller vanlig rom
1 liten rödlök
0,5 citron – zest + saft
1 paket saffran
270 g tofu
1/4 dl Selltons gojibär
2 krm havssalt
Dekorera exempelvis med med lite mer tångrom, gojibär eller gröna blad!