/* php the_title(); */ ?>
30 min
4 port
En couscous bowl fylld med nyttigheter. Grönkål stekt i kokosolja, rostade kikärtor, krispiga rättiksgroddar från Nelson Garden toppat med gojibär och solroskärnor.
- Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj kikärterna och låt rinna av i ett durkslag. Bada dem med smält kokosolja, kokosmjöl och kryddor.
- Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
- Skölj grönkålen och riv den i bitar. Hetta upp en stekpanna eller gryta med kokosolja. Fräs chilin och svartpeppar någon minut innan du lägger i grönkålen och tamari. Lägg på locket och låt kålen sjunka ihop något, rör sedan om och fräst några minuter. Häll eventuellt i en skvätt vatten och låt koka in.
- Lägg couscous, kikärtor och grönkål i en skål. Toppa med rättiksgroddar, gojibär och solrosfrön.
- 3 dl Selltons couscous
- Tamaristekt grönkål:
- Ca 500 gram färsk grönkål
- 2–3 msk Selltons kokosolja
- 1 msk tamari eller soja
- Kokosrostade kikärtor:
- 2 fp kikärtor
- 3 msk Selltons kokosmjöl
- 2 tsk Selltons kokosolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk paprikapulver
- Svartpeppar
- Ev. salt om du använder osaltade kikärtor
- 1 paket rättiksgroddar från Nelson Garden, ca 3 dl som färdiggroddade
- 4 msk Selltons gojibär, hackade
- 4 msk Selltons solroskärnor