Krispig pestomacka

krispig pestomacka
20 min

4 port

En smakrik pestomacka med alfalfagroddar från Nelson Garden. Passar utmärkt både till vardag och fest.

  1. Lägg basilikan och pinjenötterna i en matberedare, alternativt en skål om du vill använda en stavmixer, och mixa.

 

  1. Tillsätt någon deciliter olivolja, chili, svartpeppar och salt och mixa lite till.

 

  1. Häll i resten av oljan – lite i taget – och mixa tills du får en krämig pesto.

 

  1. Rosta brödskivorna i ugnen eller i en brödrost. Bred ett lager med pesto på mackorna. Toppa med alfalfagroddar, pinjenötter och ett basilikablad. Vill du lyxa till det? Ringla över lite balsamvinäger!

 

Förvara peston som inte går åt till mackorna i en lufftät burk i kylskåpet. Håller minst en vecka.

  • 8 skivor Martas Medelhavsbröd
  • 1 paket alfalfagroddar från Nelson Garden, ca 5 dl som färdiggroddade
  • 4 msk pinjenötter från Sellton
  • Några basilikablad

Pesto:

  • 3 dl basilikablad
  • 2 dl pinjenötter från Sellton
  • 1–2 dl olivolja
  • 2 msk näringsjäst, riven parmesan eller ostalternativ
  • Chili
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Någon droppe citron