/* php the_title(); */ ?>
30 min
6 port
Crunchy granola på helt bovete och rent havre som är drömsk knaprig och god. Passar strålande att ta med som en uppskattad present när du är bortbjuden!
- Värm ugnen till 175°C.
- Skölj bovetet.
- Blanda alla ingredienser, både torra och blöta ingredienser, (utom goji & dadlar) i en stor skål.
- Använd dina händer och massera granolan, så all olja, agave och kryddor fördelas ut ordentligt.
- När allt är väl blandat. Bred ut den fuktiga granolan i ett tunt, jämnt lager på en bakplåt.
- Baka granola i ca 25 minuter, rör runt en-två gånger under tiden.
- Ta ut granolan och tillsätt goji och dadlar. Låt den svalna minst 30 minuter innan du lägger den i en glasburk för förvaring.
- 4 dl helt bovete
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1/2 dl Selltons hampafrön
- 1/2 dl Selltons chiafrön
- 1/2 dl Selltons solrosfrön
- 1/2 dl Selltons quinoa flingor
- 1/2 dl Selltons linfrön
- 1/2 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 krm havssalt
- 3 msk agavesirap
- 1/2 dl Selltons kokosolja
- 3-5 msk vatten
- 1 dl Selltons gojibär
- 1 dl Selltons hackade dadlar