Lyx Ratatouille

lyxratatouille
45 min

4 port

En smakfull och lite lyxigare Ratatouille.

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Grovhacka zucchinin, morötter och purjolök.
  3. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt resten av oljan och lägg i zucchini, morötter och purjolök och stek ytterligare 10 minuter.
  5. Tillsätt vinäger, grädden och de skalade tomaterna. Koka på svag värme ca 30 minuter. Tillsättt rosmarin och smaka av rikligt med salt.

Servera ratatouillen med couscous, tärnad avokado och en god sallad.

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g zucchini
  • 1/2 purjolök
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 burk skalade tomater (200 g)
  • 2 dl soyagrädde
  • 2 tsk torkad romarin
  • salt
  • 3 dl Selltons couscous
  • Sallad
  • 2 avokado