/* php the_title(); */ ?>
30 min
4 port
En värmande och god sallad med massor av grönsaker.
1. Koka upp 4 dl vatten tillsammans med 1 grönsaksbuljongtärning. Tillsätt sedan mathavren och låt koka utan lock i cirka 12 minuter på svag värme.
2. Skala och skiva löken i tunna skivor och grovhacka persiljan.
3. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka halvmånar och strimla den grillade paprikan.
4. Tärna tofun i 2×2 cm stora kuber.
5. Grilla zucchinin i en grillpanna eller stek den i en stekpanna.
6. Blanda mathavren med olivolja och citronsaft.
7. Vänd ner de grillade grönsakerna, löken, linserna, spenaten och oliverna i mathavren.
8. Smaka av med salt och peppar.
- 2 st röda grillade paprikor (grillad paprika på burk)
- 1 zucchini
- 1 röd lök
- 3 msk olivolja
- 65 gram babyspenat
- Salt och peppar
- 2 dl okokt mathavre
- 4 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förpackning färdig kokta linser (380 g)
- 1 msk citronsaft
- 1 1/2 dl Kalamataoliver
- 200 gram fermenterad tofu eller vanlig tofu
- 1 1/2 dl bladpersilja