Pumpacheesecake

pumpatårta
3,5 tim

8 port

En smakfull och färgfull tårta som passar perfekt till halloweenfirandet.

1. Häll kokt vatten över cashewnötterna och låt stå 1 timme. Häll sedan av vattnet, skölj av och sätt åt sidan.
2. Täck en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med bakplåtspapper.
3. I en kraftig blender mixa dadlar, vatnötter, vatten och salt till en jämn deg. Tryck ut degen i formen. Ställ in i kylskåpet.
4. Rengör blendern och tillsätt cashewnötter, citronsaft, kokosmjölk, agave, pumpa och kryddor. Mixa till en fin smet. Ta ut formen från kylen och häll i pumpa krämen så den täcker hela botten. Ställ in formen i frysen och låt stå minst 2,5 timmar.
5. Ta ut ur frysen en stund innan och servera med vispgrädde.
Dekorera gärna med vatnöttshalvor (hjärnor!).
Botten
  • 0,5 dl vatten
  • 2,75 dl Selltons hackade dadlar
  • 3 dl Selltons eko valnötter
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 3 dl Selltons cashewnötter
  • 1 citron (saften av den)
  • 0,5 dl fet kokosmjölk
  • 0,75 dl agavesirap
  • 1,5 dl hackad och skalad pumpa
  • 1 krm havssalt
  • o,5 tsk rent vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 krm nejlika
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm muskotnöt