Blåbärsdröm

Blåbärs_cheesecake_to_use
120 min

15 port

En smakrik och färgglad tårta som är så god att den smälter i munnen. 

Botten:

  1. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare, tills de blir ett mjöl.
    Tillsätt sedan smält kokosolja samt dadlar och mixa till en deg.
    Tryck ut degen i en springform som är klädd i plastfolie och ca 24 cm i diameter och ställ in i kylen medan du tillbereder blåbärsfyllningen.

    Blåbärsfyllning:

  2. Mixa samman alla ingredienser förutom kokosolja, smeten ska bli en jämn och slät. Smält sedan kokosoljan i ett vattenbad eller i en microvågsugn. Häll i den smälta kokosoljan i blåbärs smeten och mixa igen.
    Ta fram formen ur kylen och häll i blåbärsfyllningen. Ställ in i frysen ca 0,5 timme eller tills smeten stelnat något.

    Kokosfrosting:

  3. Blötlägg gärna cashew nötter några timmar och skölj dem.
    Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender, till en slät smet.
    Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.
    Ta fram cheese caken ur frysen och häll ut kokosfrostingen på toppen. Sätt in formen i frysen minst 2 timmar till eller längre. Cheesecaken går att förvara i frysen flera dagar.
    Ta ut cheesecaken ur frysen ca 10 minuter innan severing. Garnera gärna med kokoschips, färska blåbär och jordgubbar.

Botten:

  • 2 dl mandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 13 dadlar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vanilj
  • 2 msk kokosolja

Blåbärsfyllning:

  • 7 dl cashewnötter
  • 5 dl blåbär
  • 1,25 dl Agave sirap
  • 2 msk Citron juice
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk Vaniljpulver
  • 0,25 tesked Salt
  • 2,5 dl kokosolja

Kokosfrosting:

  • 3,5 dl Cashewnötter
  • 2,5 dl Kokosolja
  • 1 burk Kokosgrädde
  • 1 dl Agave sirap
  • 1 msk Citron juice
  • 0,5 tsk Salt

Kokoschips, blåbär och jordgubbar till garnering.