/* php the_title(); */ ?>
120 min
15 port
En smakrik och färgglad tårta som är så god att den smälter i munnen.
Botten:
-
Mixa alla torra ingredienser i en matberedare, tills de blir ett mjöl.Tillsätt sedan smält kokosolja samt dadlar och mixa till en deg.Tryck ut degen i en springform som är klädd i plastfolie och ca 24 cm i diameter och ställ in i kylen medan du tillbereder blåbärsfyllningen.
Blåbärsfyllning:
-
Mixa samman alla ingredienser förutom kokosolja, smeten ska bli en jämn och slät. Smält sedan kokosoljan i ett vattenbad eller i en microvågsugn. Häll i den smälta kokosoljan i blåbärs smeten och mixa igen.Ta fram formen ur kylen och häll i blåbärsfyllningen. Ställ in i frysen ca 0,5 timme eller tills smeten stelnat något.
Kokosfrosting:
-
Blötlägg gärna cashew nötter några timmar och skölj dem.Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender, till en slät smet.Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.Ta fram cheese caken ur frysen och häll ut kokosfrostingen på toppen. Sätt in formen i frysen minst 2 timmar till eller längre. Cheesecaken går att förvara i frysen flera dagar.Ta ut cheesecaken ur frysen ca 10 minuter innan severing. Garnera gärna med kokoschips, färska blåbär och jordgubbar.
Botten:
-
2 dl mandel
-
1 dl kokosflingor
-
1 dl solrosfrön
-
13 dadlar
-
0,5 tsk salt
-
0,5 tsk vanilj
-
2 msk kokosolja
Blåbärsfyllning:
-
7 dl cashewnötter
-
5 dl blåbär
-
1,25 dl Agave sirap
-
2 msk Citron juice
-
2 msk vatten
-
2 tsk Vaniljpulver
-
0,25 tesked Salt
-
2,5 dl kokosolja
Kokosfrosting:
-
3,5 dl Cashewnötter
-
2,5 dl Kokosolja
-
1 burk Kokosgrädde
-
1 dl Agave sirap
-
1 msk Citron juice
-
0,5 tsk Salt
Kokoschips, blåbär och jordgubbar till garnering.