Caroline Ahlqvists Raw food tryfflar

tryfflar2
45 min

25 st

Carolines härliga raw food tryfflar med fikon och gojibär är helt ljuvliga. Perfekta om man vill ha en liten godbit efter maten eller till kaffet.

  1. Blötlägg gojibären och fikonen i ca 10 min.
  2. Mixa cashewnötterna fint.
  3. Häll av vattnet från gojibären och fikonen. Tillsätt dem och alla andra ingredienser i mixern och mixa till en härlig massa. Känns det torrt, ta mer kokosolja.
  4. Rulla till ca 25 bollar och ställ i kylen. Det blir lättare att doppa dem snyggt när de är kalla.
  5. Finhacka chokladen och smält över vattenbad eller i micron.
  6. Doppa bollarna i chokladen och dekorera med hackade pistagenötter.
  • 1 dl Selltons hackade fikon
  • 1/2 dl Selltons gojibär
  • 1 dl Selltons hackade dadlar
  • 2 dl Selltons cashewnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa salt
  • 100g mörk choklad
  • 1 näve Selltons pistagenötter