Carolines glutenfria chokladmuffins!

caroline-recept
45 min

12 port

Du kan inte missa ”Hela Sverige bakar” vinnaren Caroline Ahlqvists recept på saftiga och glutenfria chokladmuffins! Dessa magiskt goda små bakelser är sötade med kokossocker och har en härlig smak av choklad och nötter.

  1. Mixa nötterna till ett fint mjöl.
  2. Blanda nötmjöl, kakao, salt, kokossocker, bikarbonat och rumsvarmt smör.
  3. Tillsätt äggen och vaniljextraktet och rör ihop till en smidig smet.
  4. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten.
  5. Klicka ut smeten i 10 muffinsformar och tryck ner en pekannöt i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Använd gärna en muffinsform att ställa formarna i så håller dom sin form bättre och reser sig på höjden!
  • 100g Selltons cashewnötter
  • 100g Selltons sötmandel
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1.5 dl kokossocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 100g mörk choklad
  • Pekannötter