/* php the_title(); */ ?>
20 min
0,75 L
Hemmagjord cashewmjölk. Färsk, supergod och helt utan konstiga tillsatser! Så enkelt att göra.
1. Blötlägg cashewnötterna i vatten över natten (eller minst 4 timmar).
2. Häll av blötläggningsvattnet och skölj av cashewnötterna.
3. Tillsätt cashewnötterna i en mixer, vaniljpulver, havssalt och tillsätt först 3 dl av vattnet. Mixa till cashewnötterna har bildat en slät kräm.
4. Tillsätt sedan 2 dl till av vattnet och mixa en minut. Tillsätt sedan 2,5 dl vatten och mixa till du fått en fin mjölk.
5. Om du vill kan du dricka cashewmjölken nu, genom att hälla upp den i en glasflaska och skaka om den före varje gång innan du använder den. Vill du göra den ännu lite slätare trär du en silduk över en stor skål. Sila mjölken och pressa ur all vätska ur silduken så endast cashewnötsrester finns kvar i duken. Häll upp på en flaska som rymmer 1 ca liter.
Håller ca 5 dagar i kylskåp.
- 125 g Selltons eko cashewnötter
- 7, 5 dl kallt vatten
- 1 krm rent vaniljpulver
- 1 krm havssalt