Couscoussallad

couscoussallad
20 min

4 port

En fräsch sallad med valnötter och tranbär.

1. Koka upp vattnet och salt. Häll över couscousen och lägg på ett lock. Låt stå fem minuter, fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.
2. Tärna eller skiva äpplet tunt, grovhacka tranbären och valnötterna (rosta dem gärna lätt i torr stekpanna innan). Blanda ihop olja, citron saft och salt.
3. Blanda alla ingredienser och servera på en bädd av babyspenat.
Mixa ingredienserna till cashewnötterna i en kraftig blender, tills de blir en jämn kräm. Severa tillsammans med couscous salladen.
  • 4 dl Selltons couscous
  • 4 dl vatten
  • 6 krm havssalt
  • 2 äpple
  • 2 dl Selltons tranbär
  • 4 msk citronjuice
  • 2 dl Selltons valnötter
  • 2 tsk Selltons kokosolja
  • 400 babyspenat
  • färsk gräslök
Cashewkräm
  • 3 dl Selltons cashewnötter
  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 1  citron (saft)
  • 1 tsk havssalt