Exotiska kakor

mango
45 min

12 st

Söta samt syrliga kakor med en härlig krispighet. Ringla vit choklad över kakorna för en lyxigare touch.

1. Smält 2 msk av kokosoljan i ett stekjärn, rosta sedan havregryn och kokosocker i denna. Rosta på medelhögvärme tills dess att sockret smält och grynen fått en härligt gyllenbrun färg. Rör om hela tiden så det inte bränns, lägg till mer kokosolja om det behövs. Ställ av och låt svalna.
2. Vispa ihop chiafrön och vatten, låt stå tills de bildat en gelé.
3. Blanda havremjöl, kokosflingor, vaniljpulver, bakpulver och salt väl. Lägg nu i resterande 2 msk kokosolja. Häll i havregrynen och sist chiagelén, blanda väl. Tillsätt sist fyllningen.
4. Med blöta händer forma nu smeten till cookies och lägg på ett bakplåtspapper.
5. Grädda på 180 grader i 12-15 min om du önskar mjukare sega kakor och 20 min om du önskar kakor med mer tuggmotstånd.
De mjukare kakorna är otroligt goda att servera med smält choklad och glass eller en vaniljsås precis när de kommit ut från ugn! Hårdare cookies kan knapras på några dagar efter bakning om så önskas.
  • 4 msk Selltons kokosolja
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 ¼ dl kokossocker
  • 2 msk Selltons kokosflingor
  • 1 ¾ dl Selltons havremjöl
  • 1 kryddmått osötat vaniljpulver
  • 0,5 tsk bakulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk Selltons chiafrön
  • 1 ¼ dl vatten
Fyllning:
  • 50 g sockerfri vit choklad
  • 0,5 dl Selltons hackade torkade ananas
  • 0,5 dl Selltons hackade torkade mango
  • 1 ¼ dl Selltons naturella kokoschips
  • 1 ¼ dl Selltons pekannötter