Focaccia

Fucaccia
45 min

6 port

En saftig focaccia som går snabbt att göra och smakar fantastiskt! Vill du ha mer kokossmak kan du byta ut 1 dl mandelmjöl mot kokosmjöl. 

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda samman mandelmjöl, kokosmjöl, sesamfrön, salt, psylliumhusk och bakpulver.
  3. Vispa ihop ägg, vatten och olivolja och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en deg.
  4. Låt degen svälla i ca 10 minuter och ringla olja över en plåt.
  5. Smeta ut degen i plåten och platta till med handen.
  6. Tryck små gropar i degen och ringla över olja.
  7. Strö över sesamfrön, havssalt och massa rosmarin.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller när provstickan känns torr.
  9. Ta ut och låt svalna.
  • 4 dl Selltons mandelmjöl
  • 1/2 dl Selltons kokosmjöl
  • 1 dl psylliumhusk
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl kallt vatten
  • 1/2 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk havssalt
  • olja att ringla över
  • sesamfrön att strö över