Fyllig tomatpasta

lyxig pasta
20 min

4 port

Fyllig tomatpasta med gojibär och avokado. En snabb och festlig pastarätt.

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketen.
  2. Stek lök och vitlök i olja tills de fått lite gyllene färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek 1 min.
  4. Tillsätt tomaterna på burk, basilika bladen, gojibär och vatten. Låt koka utan lock i ca 15 minuter. Häll sedan i ärtor, grädden och koka lite till. Krydda med salt och peppar.
  5. Tärna avokado och häll sist ner den i tomatsåsen. Servera tomatsåsen tillsammans med pasta och en god sallad.
  • 350 g linsspaghetti eller annan glutenfri spaghetti
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater konserverade i burk
  • 1 dl frysta ärtor
  • 4 msk Selltons gojibär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sojagrädde
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 7 basilikablad
  • 2 avokado