/* php the_title(); */ ?>
90 min
6 port
Saftiga glutenfria toscakakor som är krämiga, frasiga och smakfulla. Fantastiskt goda!
- Blanda 100g strösocker med 200g rumstempererat smör och 300g nötmjöl (tex 150g mandelmjöl & 150g hasselnötsmjöl. Blanda tillsist i 1 ägg.
- Lägg mördegen i kylen i ca 1 timme.
- Pressa sedan ut degen i muffinsformar, gärna i plåt.
- In i ugnen, 200 grader, i ca 6 min. Under tiden blandar du 100g smör, 1 dl socker, 2 msk mjölk, 2 msk mandelmjöl eller hasselnötsmjöl och grovhackade mandlar och hasselnötter i en kastrull.
- Koka upp försiktigt och rör om sparsamt tills den blivit något fast. Häll smeten i muffinsformarna och in i ugnen i 6 min.
- Mördeg:
- 100g strösocker
- 200g rumstempererat smör
- 300g Selltons nötmjöl, tex 150g mandelmjöl, 150g hasselnötsmjöl
- 1 ägg
- Fyllning:
- 100g smör
- 1 dl socker
- 2 msk mjölk
- 2 msk Selltons mandelmjöl
- 2 dl grovhackade mandlar och hasselnötter