Hassel- och morotsbiffar med Cashewtzatziki

Hassel_tallrik_sidan
45 min

4 port

Vegetariska och saftiga biffar med en mild och sötsyrliga sås. Serveras med är färgglad couscoussallad.

Biffarna:

  1. Mixa chiafrön och rostade hasselnötter till ett finmalt mjöl.
  2. Skala morötter, riva sedan dem på den grova sidan av rivjärnet.
  3. Hacka löken. Mixa nöt & frö mjölet tillsammans med morötter, lök, tamari och salt.
  4. Forma till 20 stycken små biffar.
    Stek biffarna på medelhög värme i cirka 3 min på varje sida.

Couscoussallad:

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet och låt stå.
  2. Hacka pujolöken i ringar och de soltorkade tomaterna i små tärningar.
  3. Stek purjolöken, de hela coctailtomaterna, soltorkade tomaterna i en panna med olivolja tills grönsakerna fått fin färg.
    Blanda i de stekta grönsakerna i couscousen och rör samman. Häll ner citronjuice, olivolja, salt, chiliflakes, svartpeppar och blanda samman.
    Lägg babyspenaten på ett fat, lägg sedan den ljumna couscoussalladen och sista dekorera med ärtskott om du önskar!

Cashewtzatziki:

  1. Mixa samman cashewmjöl, vatten, äppelcidervinäger, dadlar, vitlök, salt och peppar.
  2. Grovriv gurkan och krama bort så mycket vatten du kan.
  3. Blanda samman gurkan med cashewsåsen.

Biffar:

  • 3 mellanstora morötter
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 dl chiafrön
  • 2 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 tsk salt

Couscoussallad:

  • 4 portioner couscous
  • 1 purjolök
  • 1 paket coctailtomater
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • Svartpeppar
  • 1 paket babyspenat
    Valfritt: ärtskott

Cashewtzatziki:

  • 2 dl cashewmjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 färska dadlar
  • 2 vitlköksklyftor
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 gurka