/* php the_title(); */ ?>
30 min
6 port
Små nötiga kakor som passar perfekt till kaffet.
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg smör, muscovado, vaniljsocker och bikarbonat i en skål och blanda ihop.
- Häll i hasselnötsmjöl, mandelmjöl, guarkärnmjöl och havregryn.
- Hacka hasselnötter fint och häll ner i skålen, spara lite till att toppa kakorna med.
- Blanda ihop degen. Rulla till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lätt.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på råsocker och hackade hasselnötter.
- Grädda i cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
- 150 g mjukt smör
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 ½ dl Selltons hasselnötsmjöl
- 1 dl Selltons mandelmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
- 2 dl Selltons hasselnötter
- 1 ägg
- 3 msk råsocker