Hasselnötskakor

hasselnotskakor3-1024x682
30 min

6 port

Små nötiga kakor som passar perfekt till kaffet.

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg smör, muscovado, vaniljsocker och bikarbonat i en skål och blanda ihop.
  3. Häll i hasselnötsmjöl, mandelmjöl, guarkärnmjöl och havregryn.
  4. Hacka hasselnötter fint och häll ner i skålen, spara lite till att toppa kakorna med.
  5. Blanda ihop degen. Rulla till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lätt.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö på råsocker och hackade hasselnötter.
  7. Grädda i cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ dl Selltons hasselnötsmjöl
  • 1 dl Selltons mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
  • 2 dl Selltons hasselnötter
  • 1 ägg
  • 3 msk råsocker