Jordärtskocksbiffar

2017-04-05 11.58.59
30 min

4 port

Smakrika biffar gjorda på få ingredienser. Dessa biffar kommer garanterat bli en favorit! Krydda med valfria kryddor och njut. 

  1. Skala och grovhacka jordärtskockorna.
  2. Kocka dem i ca 10 minuter till de är mjuka.
  3. Mixa cashewnötterna och sesamfröna i en mixer eller matberedare till fint mjöl.
  4. Lägg ner jordärtskockorna i mjölet och mixa med en stavmixer.
  5. Salta, peppra och krydda. Mixa lite till.
  6. Forma till biffar och stek i olja i ca 10 minuter tills de fått en fin brun färg.
  7. Servera med en färsk sallad och en klick yoghurt.
  • 500g jordärtskockor
  • 3 dl Selltons cashewnötter
  • 1 dl sesamfrön
  • valfria kryddor tex timjan eller basilika
  • salt och peppar