Linsgryta

linsgryta
45 min

4 port

En krämig gryta med mycket smak.

  1. Koka Quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök, haricots verts och morötterna och finhacka vitlöken.
  3. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, chili och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan passerade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt.
Servera grytan tillsammans med Quinoa och en sallad.
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 1 dl haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 krm chilipulver (torkad)
  • 1 krm malen kanel
  • 3 dl röda linser
  • 400 g passerade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • salt
Till servering
Quinoa
Sallad