Mango chutney

mango chutney
60+5 min

4 port

En sockerfri himmelskt god Mango chutney på Sellton torkade mango. Denna passar som tillbehör till det mesta! Ät den till en kryddig gryta eller varför inte till pastasalladen.

1. Blötlägg mangon i en burk, fyll med 1 dl vatten eller så mangon precis täcks. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
 
2. Mixa i en blender tillsammans med övriga ingredienser till en grov chunky chutney med lite bitar i.
 
3. Häll upp i en glasburk med lock och förvara kylt.
 
Servera som ett gott tillbehör tillsammans med indiska dahl, ris och gärna lite matyoghurt.
  • 200 g Selltons hackade mango, blötlagda i minst 1 timme
  • ca 1 dl vatten
  • 1 st lime, limesaften
  • 2 krm chiliflakes
  • svartpeppar
  • 3 tsk riven ingefära
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 krm salt