Matig macka med hummus

macka hummus
30 min

4 port

Matiga mackor gjorda på surdegsbröd och hemmagjord hummus toppade med linsgroddar.

1. Rosta eller värm mackorna i ugnen.
2. Mixa samman kikärtor, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
3. Bred över ett ordenligt lager med hummusen på mackorna. Toppa med groddar, pumpakärnor och ringla över lite honung.
  • 8 skivor Martas Surdegsbröd
  • 4 dl Groddade Linsgroddar från Nelsongarden
  • ½ dl Selltons Hackade pumpakärnor
  • 4 tsk honung
Hummus:
  • 1 förp kokta kikärter ca 390 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron
  • salt och cayennepeppar