Matotto med svamp

Matotto
20 min

4 port

Svampig matotto med smak av Italien.

1. Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lök, vitlök och mathavren. Sänk värmen och fräs en minut. Tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget medan du rör runt. När den börjar få en ”grötliknande” konsistens späd med vin.
2. När mathavren fortfarande har lite tuggmotstånd och otton är ganska blöt kan du dra bort kastrullen från värmen.
4. Tillsätt b-jäst och rör runt. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera gärna med lite färsk basilika och pinjenötter.
  • 400 g champinjoner, hackade i skivor
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 5 dl Selltons mathavre
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 msk b-jäst
  • salt & peppar
  • 2 msk tryffelolja
  • 4 msk hackad basilika
  • Selltons pinjenötter