/* php the_title(); */ ?>
30 min
4 port
Godaste trendmaten just nu kommer från Hawaii. En matig sallad som smakar lite som sushi. Det här är vår variant med Quinoa istället för ris.
- Koka Quinoan enligt förpackningen. Under tiden koka upp vinäger, agave och salt i en kastrull, vispa runt och låt koka på svag värme i va 2 min.
- Blanda nu ihop quinoan med vinägerblandningen, låt stå och svalna.
- Finstrimla rödkål, hacka gurka, grönkålen, dela coctailtomaterna på mitten, skiva avokadon fint och lägg i små skålar med en grönsakssort i varje skål.
- Skär upp temphen i 2 cm stora kuber och stek upp i kokosoljan tills den fått färg.
Montera nu din bowl genom att i din djupa tallrik först lägga quinoa sedan rödkål, grönkål, gurka, tomat, tinad mango, soyabönor, avokado, temph, pickladrödkål, toppa sist med rostade sesamfrön, vego mayo och färsk korriander!
Till Quinoan
- 3 dl Selltons vita Eko Quinoa
- 0,5 dl risvinäger
- 1 msk agavesirap (eller annan sötning)
- 1 tsk salt
- 1 msk Selltons kokosolja
- 1/5 rödkål
- 1/3 gurka
- 1/2 pkt coctailtomater
- 1 knippe grönkål
- 1 pkt tärnad frusen mango, upptinad
- 2 avokado
- 1 pkt frysta soyabönor, upptinade
- 300 g temph (eller tofu)
- Picklad rödlök
- 4 msk rostade sesamfrön
- Färsk koriander
- Vegansk mayo