Poké bowl

pokebowl
30 min

4 port

Godaste trendmaten just nu kommer från Hawaii. En matig sallad som smakar lite som sushi. Det här är vår variant med Quinoa istället för ris.

  1. Koka Quinoan enligt förpackningen. Under tiden koka upp vinäger, agave och salt i en kastrull, vispa runt och låt koka på svag värme i va 2 min.
  2. Blanda nu ihop quinoan med vinägerblandningen, låt stå och svalna.
  3. Finstrimla rödkål, hacka gurka, grönkålen, dela coctailtomaterna på mitten, skiva avokadon fint och lägg i små skålar med en grönsakssort i varje skål.
  4. Skär upp temphen i 2 cm stora kuber och stek upp i kokosoljan tills den fått färg.
Montera nu din bowl genom att i din djupa tallrik först lägga quinoa sedan rödkål, grönkål, gurka, tomat, tinad mango, soyabönor, avokado, temph, pickladrödkål, toppa sist med rostade sesamfrön, vego mayo och färsk korriander!
Till Quinoan
  • 3 dl Selltons vita Eko Quinoa
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 msk agavesirap (eller annan sötning)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 1/5 rödkål
  • 1/3 gurka
  • 1/2 pkt coctailtomater
  • 1 knippe grönkål
  • 1 pkt tärnad frusen mango, upptinad
  • 2 avokado
  • 1 pkt frysta soyabönor, upptinade
  • 300 g temph (eller tofu)
  • Picklad rödlök
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • Färsk koriander
  • Vegansk mayo