Proteinbars

proteinbars
45 min

10 st

Naturliga bars som innehåller mycket protein och som smakar gudomligt!

1. Mixa dadlar, vatten, vaniljpulver, salt och lucumapulver i en matberedare. Häll sedan smeten i en bunke.
2. Blanda ner frön, kokoschips och hampamjöl i bunken med smeten. Rör med en slev så allt blandar sig ordentligt elller ännu bättre knåda med händerna!
3. Tryck ut på bakplåtspapper gärna i en liten form ca. 25 x 15 cm. Ställ in i kylen ca 30 min. Ta sedan ut och skär i 10 ungefär lika stora bitar.
4. Smält chokladen i ett vattenbad, häll sedan ned hasselnötterna i chokladen.
5. Ta ut formen från kylen och bred 1 rågad tsk av choklad- och nötblandningen på varje bar.
6. Ställ in i kylen igen och låt chokladen stelna. När chokladen stelnat kan du packa in barsen i smörgåspapper och förvara i kylskåpet upp till en vecka! De går också jätte bra att frysa in!

  • 13 st urkärnade färska dadlar
  • 1 tsk rent vaniljpulver
  • 1 tsk Lucumapulver (kan utselutas)
  • 1 krm salt
  • 6 tsk vatten
  • 1,5 dl Selltons rostade hackade pumpafrön
  • 1 dl rostade hackade kokos chips
  • 4 dl Selltons Hampamjöl
  • 3,5 tsk Selltons chiafrön
  • 70 g sockerfri choklad
  • 20 g rostade hackade hasselnötter