Rödbetsbiffar

rödbetsbiffar
40 min

4 port

Biffar gjorda på rödbetor. Nyttigt och gott! Serveras med mathavre, en klick crème fraîche och sallad.

1. Koka mathavren i rikligt med vatten i 5 min, häll sedan bort överflödigt vatten. Skala och riv rödbetorna på den grövsta sidan av rivjärnet. Pressa bort vattnet från de rivna rödbetorna och det behövs. Mixa i en matberedare lök, vitlök och kikärtor. Lägg över i en skål.
3. Tillsätt maizena/potatismjöl, rivna rödbetor, salt och peppar. Forma till 8 biffar, doppa sist i hackade pumpakärnor.
4. Hetta upp en stekpanna, lägg i olja och börja stek biffarna. Stek på medelvärme på varje sida, ca 3 minuter på varje sida eller tills de fått färg och knaprig yta.
5. Servera biffarna med mathavre, en klick Crème fraiche och en god sallad. 
  • 500 g rödbetor
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk maizena eller potatismjöl
  • salt och peppar
  • Selltons kokosolja att steka i
  • 1 dl Selltons hackade pumpakärnor
  • 3 dl Selltons mathavre
  • 2 dl Crème fraîche av valfri sort
Till servering: En god sallad