/* php the_title(); */ ?>
20 min
4 port
En krämig och smakfull potatissallad. Massor med nyttigheter och enkel att ta med på picknick.
1. Koka sötpotatiskuberna i ca 5 min, skölj av med kallt vatten.
2. Lägg sötpotatisen i en stor skål och rör ner de kokta linserna, tomat och sallad.
3. Gör cashewdressingen genom att blanda samman alla ingredienser till en tjock kräm, låt sedan denna stå och svälla i ca 5 min.
4. Blanda i cashewdressingen i skålen med potatissalladen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Häll sist ned granatäppelkärnorna.
- 4 sötpotatisar, skalade och delade i ca. 2 cm kuber
- 2 finhackade tomater
- 65 g valfri sallad t.ex. machésallad
- 3 dl kokta gröna linser (motsvarar ett tetrapak färdigkokta linser)
- 2,5 dl granatäpplekärnor
- Salt och peppar
- Cashewdressing
- 2,5 dl Selltons cashewnötsmjöl
- 2,5 msk äppelcidervinäger
- 1 msk näringsjäst (b-jäst)
- 1 msk lökpulver
- 2 krm salt
- 1,5 dl vatten