v. 2

ceasarsallad1
25 min

4 port

Måndag: Vegetarisk ceasarsallad

  1. Skiva brödskivorna i små bitar och värm smör i en stekpanna.
  2. När smöret slutat bubbla, tillsätt brödbitarna och stek tills gyllenbruna.
  3. Skär tofun i cm stora bitar. Stek bitarna i lite olja tills sidorna är gyllenbruna.
  4. Hacka grönsakerna och päron, blanda ihop och toppa med dressing och riven parmesanost. Servera på ett fat.
  • 6 tomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 2 avokado
  • 200g spenat
  • 2 päron
  • syrad rödlök
  • 4 skivor Martas glutenfria bröd
  • 500g fast tofu
  • Parmesanost
  • Ceasardressing
  • Selltons valnötter
  • smör
varm mathavresallad
25 min

4 port

Tisdag: Varm mathavresallad

1. Grodda linserna enligt förpackning. Koka mathavren i fem minuter i lättsaltat vatten.
2. Skölj spenaten och häll över smält kokosolja, linsgroddar, limesaft och salt. Massera runt med blad och groddar.
3. Tillsätt avokado, mango och mathavre.
4. Toppa mathavresalladen med hackade rostade hasselnötter.
  • 3 dl Selltons mathavre
  • 200 g spenat
  • 3 msk Selltons kokosolja
  • 1.5 msk pressad limesaft
  • 1 tsk havssalt
  • 2 paket Linsgroddar från Nelson Garden, färdiga grodda ca 6 dl.
  • 1 tärnad avokado
  • 225 g frysta tinade mangotärningar
  • 1 dl Selltons hackade rostade hasselnötter
vegetariska biffar
40 min

4 port

Onsdag: Vegetariska biffar

  1. Tina spenaten ett par minuter i micron.
  2. Finhacka kikärtorna, valnötterna och pinjenötterna.
  3. Blanda ner i spenaten.
  4. Rör ner äggen och mandelmjölet. Salta och peppra.
  5. Grovhacka fetaosten och rör ner i smeten.
  6. Forma till biffar och stek på medelvärme i lite olja tills biffarna fått fin färg.
  7. Servera med en sallad och hackad gurka och tomater.
  • 3 dl Selltons mandelmjöl
  • 2 dl Selltons valnötter
  • 1/2 dl Selltons pinjenötter
  • 1 dl kikärtor
  • 3 dl fryst hackade spenat
  • 1/2 paket fetaost
  • 2 ekologiska ägg
  • Valfri sallad
  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • Salt och peppar
banangryta framsida
25 min

4 port

Torsdag: Kikärtsgryta

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketen.
  2. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna tillsammans med curry och bananskivorna, tills de fått fin färg. Ta bort dem från stekpannan och ställ åt sidan.
  3. Bryn vitlök, purjolök och paprika i samma stekpanna. Tillsätt kokosmjölk, vatten och honung. Låt koka på svagvärme i 5 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry. Tillsätt kikärtorna och sist de stekta bananerna och cashewnötterna.
Servera med couscous och en sallad.
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 1 msk curry
  • 2 bananer, i tjocka skivor
  • 600 g kikärtor, på burk (avrunnen vikt)
  • 1/2 purjolök, hackad i tjock skivor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl Selltons Cashewnötter
  • 3 dl Selltons couscous

Tillbehör: sallad

Matotto
25 min

4 port

Fredag: Matotto

1. Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lök, vitlök och mathavren. Sänk värmen och fräs en minut. Tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget medan du rör runt. När den börjar få en ”grötliknande” konsistens späd med vin.
2. När mathavren fortfarande har lite tuggmotstånd och otton är ganska blöt kan du dra bort kastrullen från värmen.
4. Tillsätt b-jäst och rör runt. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera gärna med lite färsk basilika och pinjenötter.
  • 400 g champinjoner, hackade i skivor
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 5 dl Selltons mathavre
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 msk b-jäst
  • salt & peppar
  • 2 msk tryffelolja
  • 4 msk hackad basilika
  • Selltons pinjenötter