Valnötstaco

Taco framsida
25 min

6 port

Servera gärna tillsammans med en krämig cashew-gräddfil, guacamole & tomatsås. Använd gärna kålblad istället för tacobröd, naturligt glutenfritt och super krispigt! Såklart kan du äta valnötsfärsen tillsammans med vanligt bröd.

1. Mixa valnötterna hastigt i en matberedare, så att valnötskärnorna smulas ner till en färs.

2. Blanda i kryddor och tamari!

3. Välj om du vill steka upp tacofärsen eller äta den raw.

4. Cashewgräddfil: Mixa samman alla ingridenserna till en krämig slät sås.

5. Hacka tomat och gurka. Skiva avokadon och skölj majsen. Lägg upp i små skålar.

  • 300 gram Selltons valnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad korriander
  • 4 tsk spiskummin
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 msk tamari (glutenfri soja)

Cashewgräddfil:

  • 2 dl cashewnötter
  • 0,5 dl äppelvidervinäger
  • 1 msk citron
  • havssalt
  • vatten efter önskad konsistens

Tillbehör:

  • 1 paket glutenfria tortillabröd
  • 1 rödkålshuvud (valfritt)
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 burk majs
  • 1 avokado
  • tacosås
  • böngroddar