Cashew och pistagekakor

Cashew och p

Cashew och Pistagekakor
25 min

6 port

Mycket goda kakor som passar perfekt till kaffet. Nötiga och härliga!

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda ihop havremjöl, vaniljpulver och bikarbonat i en bunke.
  5. Grovhacka cashewnötterna och pistagenötterna.
  6. Vänd ner mjölbunken, hackade nötterna och smöret i äggbunken.
  7. Låt svälla i 10 minuter.
  8. Forma till runda bollar, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut till ca 1 cm tjocka kakor.
  9. Grädda i mitten i ca 7-9 minuter.
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 3 dl havremjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl Selltons cashewnötter
  • 1 dl Selltons pistagenötter