Bakad potatis med cashewfyllning

bakad potatis
50 min

4 port

Rykande varm potatis med krämig cashew- och jordnötsfyllning.

  1. Baka potatisen på 225 grader i ca 50 min.
  2. Mixa övriga ingridenser  (förutom soyabönorna) med en kraftig stavmixer till de blir en slät fyllning. Lägg sist i soyabönorna och rör runt.
  3. Servera den nybakade potatisen med den krämiga röra, toppa med tärnad avokado och en god sallad.
  • 4 bakpotatisar
  • 4 dl Selltons Cashewnötter
  • 2 msk jordnötsmör
  • 3 dl vatten eller mer efter behov
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 2 msk näringjäst
  • 3 dl tinade gröna soyabönor
  • 3 msk citonjuice
  • 2 krm chili
  • Sallad
  • 2 avokado, tärnad