Crunchy granola utan nötter

crunchy granola
30 min

6 port

Crunchy granola på helt bovete och rent havre som är drömsk knaprig och god. Passar strålande att ta med som en uppskattad present när du är bortbjuden!

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Skölj bovetet.
  3. Blanda alla ingredienser, både torra och blöta ingredienser, (utom goji & dadlar) i en stor skål.
  4. Använd dina händer och massera granolan, så all olja, agave och kryddor fördelas ut ordentligt.
  5. När allt är väl blandat. Bred ut den fuktiga granolan i ett tunt, jämnt lager på en bakplåt.
  6. Baka granola i ca 25 minuter, rör runt en-två gånger under tiden.
  7. Ta ut granolan och tillsätt goji och dadlar. Låt den svalna minst 30 minuter innan du lägger den i en glasburk för förvaring.
  • 4 dl helt bovete
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1/2 dl Selltons hampafrön
  • 1/2 dl Selltons chiafrön
  • 1/2 dl Selltons solrosfrön
  • 1/2 dl Selltons quinoa flingor
  • 1/2 dl Selltons linfrön
  • 1/2 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm havssalt
  • 3 msk agavesirap
  • 1/2 dl Selltons kokosolja
  • 3-5 msk vatten
  • 1 dl Selltons gojibär
  • 1 dl Selltons hackade dadlar