Färska vårrullar

färska vårrullar
30 min

16 rullar

Härliga och färska vårrullar med en otroligt god hasselnötssås.

Rispappersrullar:

1. Strimla gurkan fint och skiva avokadon. Strimla moroten fint eller riv grovt på ett rivjärn. Skiva paprikan fint och skiva långa rektangulära skivor av tofun.

2. Fyll en skål med varmt vatten. Lägg ner ett rispapper i taget och låt mjukna. När det är mjukt lägger du upp det på en skärbräda.

3. Ovanpå rispappret lägg grönt, gurka, avokado, morot, paprika, cashewnötter och tofu. Fyll inte för mycket, då kommer du inte kunna rulla ihop dem. Vik nu in sidorna över fyllningen och rulla sedan ihop till en fast rulle. Fortsätt så tills alla rispapper är använda.

Hasselnötssås:

Häll ner samtliga ingredienser i en matberedare och mixa slätt. Späd med mer vatten om såsen känns för tjock.

Servera de färska vårrullarna med hasselnötssås.

Rispappersrullar:
  • Sallad eller böngroddar
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • 1 morot
  • 1 pkt marinerad tofu
  • 1 näve Selltons cashewnötter
  • 16 rispapper
Hasselnötssås:
  • 1 dl selltons rostade hasselnötter
  • 0,25 dl sojasås
  • 0,75 dl varmt vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0,25 dl agavesirap
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk Sriracha (frivilligt)