Glutenfritt fröknäcke

froknacke
90 min

8 port

Ett krispigt knäckebröd med en liten smak av sötma. 

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Grovhacka tranbären.
  3. Blanda alla torra ingredienser och tranbären i en bunke.
  4. Rör i olja och kokande vatten.
  5. Lägg ett bakåltspapper på en plåt och bred ut smeten.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla försiktigt eller tryck ut smeten med händerna.
  7. Grädda mitt i ugnen 1 till 1 1/2 timme.
  8. Ta ut och låt svalna.
  • 1 dl Selltons pumpakärnor
  • 1 dl Selltons solroskärnor
  • 1 dl Selltons torkade tranbär
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl Selltons linfrön
  • 1 msk Selltons chiafrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten