Gryta med pumpa och goji

gryta goji pumpa
20 min

4 port

En vegetarisk gryta med tofu, butternutpumpa och gojibär som får koka i kokosmjölk. Serveras med råris.

  1. Stek tofun i kokosolja på hög värme i en stekpanna så den får färg. Ta upp den och lägg åt sidan.
  2. Använd samma panna och stek lök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära i olja tills allt blir mjukt och får lite färg.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med tofu och låt det sjuda tills butternutten är mjuk. Smaka av med salt.

Servera gärna med råris.

  • 400 tofu, tärnad.
  • 400 g butternut pumpa, tärnad
  • 50 g spenat (rensad och sköljd)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 röd chili, skivad
  • 3 cm färsk ingefära, finriven
  • 1 citrongräs, skuren i tre bitar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk Selltons kokosolja
  • 1/2 dl Selltons Gojibär
  • 3 limeblad
  • 2 msk kokossocker
  • Havssalt
  • Råris