Sommarsallad

sommarsallad
20 min

4 port

Njut av en fräsch och nyttig lunch eller middag som går snabbt att tillaga.

1. Koka mathavren i dubbla mängden vatten under lock ca. 10 min.

2. Ångkoka sparrisen tills den mjuknat i ca. 5 minuter, när det bara är en minut kvar tills dem är klara lägg ner de frysta ärtorna. Ställ åt sidan.

3. Skiva avokado, gurka och rädisor i skivor.

4. Mixa samtliga ingredienser till såsen tills den blir krämig.

5. Toppa salladen med cashewnötter.

  • 3 dl Selltons eko mathavre
  • 5 dl frysta gröna ärtor
  • 100 g machésallad
  • 1 knippe rädisor
  • 250 g sparris
  • 1/2 gurka
  • 2 avokado
  • Picklad rödlök
  • Selltons cashewnötter
  • Mangsås:
  • 1-2 mogen mango
  • limesaft från 1 st lime
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 tsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 krm salt
  • svartpeppar