Sötpotatissallad

sötpotatissallad
20 min

4 port

En krämig och smakfull potatissallad. Massor med nyttigheter och enkel att ta med på picknick.

1. Koka sötpotatiskuberna i ca 5 min, skölj av med kallt vatten.

2. Lägg sötpotatisen i en stor skål och rör ner de kokta linserna, tomat och sallad.

3. Gör cashewdressingen genom att blanda samman alla ingredienser till en tjock kräm, låt sedan denna stå och svälla i ca 5 min.
4. Blanda i cashewdressingen i skålen med potatissalladen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Häll sist ned granatäppelkärnorna.

  • 4 sötpotatisar, skalade och delade i ca. 2 cm kuber
  • 2 finhackade tomater
  • 65 g valfri sallad t.ex. machésallad
  • 3 dl kokta gröna linser (motsvarar ett tetrapak färdigkokta linser)
  • 2,5 dl granatäpplekärnor
  • Salt och peppar

 

  • Cashewdressing
  • 2,5 dl Selltons cashewnötsmjöl
  • 2,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk näringsjäst (b-jäst)
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl vatten