Tofupinnar

Tofupinnar
30 min

4 port

Tofupinnar istället för fiskpinnar. En vegetarisk variant som är minst lika god om inte godare!

1. Skala potatisen och koka upp på medelhög värme tills de är klara.
Skiva under tiden tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar.
2. I två skålar, häll upp en med cashewnötsmjöl och en med 3 dl havremjöl.
3. Vispa ihop hackad dill, tångrom, resten av havremjölet, tamari, citronjuice, salt, peppar och mjölk i en skål till en jämn smet.
4. Doppa tofun i havremjölet, sedan försiktigt i smeten och sist i cashewnötsmjölet.
5. Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt för att inte sabotera paneringen. Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan!
Servera med kokt potatis, en kall sås, kokta gröna ärtor och en härlig sallad!
  • 500 g fast tofu
  • 3 dl Selltons cashewnötsmjöl
  • 4 1/2 dl Selltons havremjöl
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 msk tångcaviar (valfritt)
  • 1 msk tamari
  • juice från 1/2 citron
  • 2 dl valfri mjölk
  • salt & peppar
Tillbehör:
16 potatisar
4 dl frysta gröna ärtor
Valfri sås