Varm mathavresallad med linsgroddar

varm mathavresallad
20 min

4 port

En varm och nyttig sallad med mathavre, linsgroddar och mango.

1. Grodda linserna enligt förpackning. Koka mathavren i fem minuter i lättsaltat vatten.
2. Skölj spenaten och häll över smält kokosolja, linsgroddar, limesaft och salt. Massera runt med blad och groddar.
3. Tillsätt avokado, mango och mathavre.
4. Toppa mathavresalladen med hackade rostade hasselnötter.
  • 3 dl Selltons mathavre
  • 200 g spenat
  • 3 msk Selltons kokosolja
  • 1.5 msk pressad limesaft
  • 1 tsk havssalt
  • 2 paket Linsgroddar från Nelson Garden, färdiga grodda ca 6 dl.
  • 1 tärnad avokado
  • 225 g frysta tinade mangotärningar
  • 1 dl Selltons hackade rostade hasselnötter