Vegetarisk lasagne

vegetarisk lasagne
60 min

4 port

En vegetarisk lasagne med cashewost. Mums!

  1. Tomatsåsen:Finhacka lök och vitlök. Hacka morötterna i halvmånar. Fräs lök och vitlök i olja på låg  värme tills de börjat bli glansiga, tillsätt morötter och spenat  och stek ytterliggare 3 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, röda linser, vatten och låt koka upp i 10 min, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva svampen och stek i en torr panna, salta för att dra ur vätskan. Stek på medelhög värme i ca 5 minuter.
  3. Varva pastarutor, tomatsås och svamp i en djupare form.
  4. Mixa alla ingredienser för cashewosten i en blender tills cashewostsåsen är helt slät. Häll sedan över cashewostsåsen i en kastrull och koka under konstant omrörning på medelhög värme tills den tjocknar och ser ut som smält ost. Låt svalna något och bred över lasagnens topp.
  5. Grädda lasagnen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med en god sallad!
  • 1 pkt championer
  • 1 paket glutenfria lasagneplattor (tex bönplattor)
  • 5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 morötter
  • 100 g spenat
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl röd linser, avsköljda
  • 3 dl vatten
  • 1 näve färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
Cashewost
  • 1/2 dl Selltons cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
  • 2 dl hett vatten
  • 2 ½ msk tapiocamjöl (eller maizena)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk näringsjäst
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk äppelcidervinäger