Frågor och svar

Här tittar ni de vanligaste frågorna om Selltons produkter. Om svaret du söker inte finns här är du välkommen att kontakta oss på info@sellton.se eller 040-249788.

Är alla Selltons produkter glutenfria?

Vi vill att så många som möjligt ska kunna äta våra produkter, därför är alla våra produkter glutenfria.

Varifrån kommer era pumpakärnor?

Selltons pumpakärnor odlas i Europa.

Mer om ursprung på våra produkter hittar du uppe i menyn ”Sök ursprung”.

Hur gör jag om jag vill reklamera en produkt?

Tänk på att spara påse och innehåll. Det behövs bland annat för batchnummer, undersöka vad som är fel och göra eventuella analyser. Ring 040-249788 eller mejla info@sellton.se för instruktioner.

Hur säkerställer ni kvaliteten på era produkter?

Vi använder enbart noggrant utvalda och kontrollerade råvaror och ställer höga krav på våra leverantörer och personal i fråga om hygien, säkerhet och kontroll av ingredienserna.

Är Selltons produkter GMO-fria?

Absolut! Vi ställer höga krav på våra leverantörer att de ska garantera att produkterna vi köper inte innehåller genmodifierade råvaror. Vi gör dessutom egna tester och kontroller.

Är era tranbär sötade med socker? 

Våra konventionella tranbär är så kallat juiceinfused med ananassirap och ananasjuicekoncentrat. Våra ekologiska tranbär är juiceinfused med ekologisk äppeljuicekoncentrat. Inget raffinerat socker har använts.

Varför står det Ditt glutenfria val på alla era förpackningar även på de som är naturligt glutenfria?

Sellton profilerar sig som ett 100% glutenfritt företag. Vår logga ”Sellton – Ditt glutenfria val” säkerställer för konsumenten att alla våra produkter är glutenfria och att du aldrig behöver fundera över något annat. Naturligt glutenfria produkter kan kontamineras av olika orsaker så som skördetröskor, ej tillräckligt rengjorda produktionslinjer osv, men det är inget som man behöver tänka på när man köper våra produkter.

Våra naturligt glutenfria och ej sammansatta produkter så som tex nötter, fröer och torkad frukt har i dagsläget vår logga med vår slogan, men vi planerar att ändra detta vid nästa produktionstillfälle av våra förpackningar så att det bara kommer att stå Sellton.

Jag har hittat en bittermandel i er förpackningen med ekologiska sötmandlar? Hur kommer det sig?  

Alla våra produkter är naturprodukter. Våra ekologiska sötmandlar är en kombination av en sort som är ympad på grundstammen av en bittermandel, detta pga pollineringen påverkas positivt av detta. Sötmandel och bittermandel växer på samma träd och mandlarna ser likadana ut. Det enda som skiljer dem åt det är när träden blommar. Bittermandelns blomma har en annan färg och på så sätt kan odlaren plocka bort blomskotten för att eliminera antalet bittermandel. Efter blomningen går det inte att särskilja på mandlarna, varken på färg eller form. I vår ekologiska spanska mandel kan det förekomma enstaka bittermandel då de uppkommer naturligt i odlingen och råkar ta sig förbi utrensningen. Vår leverantör arbetar aktivt på att ta bort de blomskott som har bittermandel och garanterar oss att de gör sitt bästa för att bittermandel inte ska förkomma bland sötmandel.

Var kan jag köpa era produkter?

I menyn finns ”Våra återförsäljare”. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Hur gör jag om jag vill att Selltons produkter ska finnas i en butik när mig?

Vi blir så glada när vi får höra från kunder att de vill att butiken när dem ska ha Selltons produkter. Det bästa är om man själv som konsument frågar butiken om det finns någon möjlighet att ta in våra produkter, annars kontaktar ni oss på info@sellton.se med information om vilken butik ni vill ska ta in våra produkter och så skickar vi en utav våra säljare dit.

Hur lång hållbarhet har era bröd?

Våra bröd är frystfärska dvs bröden fryses ner efter bakning och levereras till butik fryst. Bröden tinar sedan på hyllan ute i butik. De har en hållbarhet på 5 dagar efter att de placerats på hyllan. Och dessutom innehåller de ingen konserveringsmedel!

Hur ska man på bästa sätt förvara Martas bröd?

Bröden förvaras med fördel i kylskåp. Detta göra att bröden håller sig längre och saftigare.

Har ni något bröd som inte innehåller spannmål?

Vårt Chiabrödet innehåller endast en liten gnutta fermenterat rismjöl (för hållbarheten) annars inget annat spannmål.

Varför innehåller bröden agavenektar?

Det används i jäsprocessen och ”äts” upp av jästen.

Är alla era produkter vegansk?

Ja.

Innehåller bröden nötter, ägg eller animaliska produkter?

Nej, bröden innehåller inga allergener.